Išskleisti meniu
Autonuoma užsienyje – viskas, ką reikia žinoti

Autonuoma užsienyje – viskas, ką reikia žinoti

| 10 komentarai

Automobilį nuomojuosi daugelyje savo kelionių. Taip keliaudamas gali sutaupyti daug laiko ir – kartais – net pinigų.

Tačiau pasitaiko ir sunkumų, problemų: nuomos sutarčių ir draudimo vingrybės, sudėtingos eismo sąlygos, kartais – net apgavystės.

Kadangi nuomotu automobiliu esu keliavęs daugiau nei 100 kartų labai įvairiose šalyse (nuo Brazilijos iki Irano, nuo Australijos iki Uzbekijos, nuo JAV iki Mikronezijos), susidūriau tiek su visais autonuomos privalumais, tiek trūkumais.

Nesvarbu, ar dar abejojate dėl autonuomos, ar pirmuosius kartus tai darote už Europos ribų, ar susidūrėte su netikėtais nesklandumais – tikiu, šis straipsnis pravers.

Tik nuomotu automobiliu (arba savu) galėsite kuriam norite laikui sustoti pasigerėti pakelės vaizdais. Nuotraukoje - turistai iš automobilių aikštelės gėrisi saulėlydžiu ties Uluru uola Australijoje.

Kokiose šalyse verta nuomotis automobilį, o kur neverta?

Automobilį nuomojuosi daugelyje kelionių – bet ne visur. Mat didžiausias autonuomos privalomas – laikas, kurį ji padeda sutaupyti (turėdami savo automobilį, galėsite bet kada išvažiuoti nuo vienos lankytinos vietos prie kitos ir važiuoti tiesiai, sustoti kur norite kiek norėsite laiko). Tačiau ten, kur yra išvystytas viešasis transportas (važinėja dažnai, greitai, stoja daug kur) ir be automobilio daug laiko neprarasi.

Todėl labiausiai verta nuomotis automobilį, kai keliaujate po vietas, kur viešasis transportas prastas ir retas: kaimus, gamtą, priemiesčius.

Automobilio dažniausiai neverta nuomotis, jei keliaujate tik į didmiestį (Romą, Paryžių, Londoną ir pan.). Nes daugelyje didmiesčių paprasta visur nuvažiuoti viešuoju transportu (ypač jei yra metro), tuo tarpu automobiliais tenka strigti kamščiuose, ieškoti parkavimo (gali susigaišti labai daug laiko!) ir brangiai už jį mokėti. Taigi, autonuoma didmiesčiuose, viską įskaičiavus, atsieina brangiau, o laiko padeda sutaupyti mažiau (o pačiuose didžiausiuose miestuose – visai nepadeda).

Baisokos lietuviui parkingo kainos Niujorke - 17 dolerių už valandą

Baisokos lietuviui parkingo kainos Niujorke – 17 dolerių už valandą. Į miestų, didesnių nei 10 mln. gyv. centrus, geriausia išvis nekišti nosies automobiliu

Jeigu jūsų kelionė apims tik kelis didmiesčius, irgi gali apsimokėti automobilio nesinuomoti, o tarp tų didmiesčių nuvykti viešuoju transportu.

Jeigu kelionė apims ir didmiesčius, ir užmiestį, galite išsinuomoti automobilį tik daliai kelionės – tarkime, keletui dienų.

Tačiau jei važiuosite daugiausiai ne po didmiesčius, verta išsinuomoti automobilį visam kelionės laikui, net jei dienai-kitai užsuktumėte ir į didmiestį ir automobilį pastatysite parkinge. Taip sutaupysite laiko, o gal ir pinigų, nes viena autonuomos diena kainuoja mažiau, jei nuomojatės ilgesniam laikui (todėl, pavyzdžiui, nuomotis savaitei kartais net pigiau nei 6 dienoms).

Dar vienas didelis nuomoto automobilio privalumas – jame galite laikyti daiktus, todėl net jeigu apsistotumėte kas naktį vis kitame viešbutyje, nereikėtų jų tąsytis su savimi. Pavargę automobilyje galite net nusnūsti. Tai irgi aktualu kelionėse, kur viešbučius keičiate dažnai.

Kiek kainuoja išsinuomoti automobilį?

Gali atrodyti keista, bet autonuoma dažnai yra tuo brangesnė, kuo pigesnė šalis. Pigu nuomotis automobilį dažnoje Vakarų šalyje (kur gali rasti ir už 20 eurų už parą ar pigiau), užtat brangu šiaip jau pigiose šalyse: Indijoje, Irane, Kuboje, Kenijoje ir pan. Tokiose yra tekę mokėti ir 80 eurų už parą ir tai buvo žemiausia įmanoma kaina.

Brangiose šalyse kartais apsimoka nuomotis automobilį netgi tada, jei keliaujate vienas: pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, kur per tris dienas aplankėme Londono priemiesčius (Oksfordą, Kembridžą, Vindzorą, Folkstoną ir t.t.), autonuoma, parkavimas ir benzinas mums atsiėjo pigiau, nei būtų atsiėję vien autobuso ar traukinio bilietai į visas šias vietas vienam žmogui.

Dažniausiai nuomotas automobilis nėra kai nors specialiai žymimas, bet štai Kanarų salose žymimi lipdukais

Dažniausiai nuomotas automobilis nėra kaip nors specialiai žymimas, bet štai Kanarų salose žymimi lipdukais

Tuo tarpu pigiose šalyse netgi keliaujant keturiese ar penkiese gali būti pigiau važiuoti viešuoju transportu, nei nuomotis automobilį. Todėl, pavyzdžiui, Kenijoje, pamatę kainas, apsisprendėme automobilio nenuomoti, nors keliavome keturiese. Aišku, automobilis nuomojamas ne vien dėl kainos, o ir dėl patogumo: todėl bus atvejų, kai už galimybę nuomotis automobilį bus verta primokėti ir dvigubai ar trigubai.

Atkreipkite dėmesį, kad automobilio nuomos kaina beveik visada skaičiuojama paromis. Todėl jei, tarkime, nuomojatės nuo sausio 6 d. 10:00 iki sausio 8 d. 12:00 – mokėsite ne už dvi dienas, o už tris, nors automobilį turėsite tik dvi paras ir dvi valandas. Tai – labai neapsimoka, todėl visada stengiuosi suplanuoti kelionę taip, kad automobilį turėčiau kelias pilnas paras. Tarkime, aukščiau paminėtu atveju paėmus automobilį sausio 6 d. 10:00, jį apsimokėtų grąžinti sausio 8 d. 10:00 ar kiek anksčiau. O jei atskrendi į šalį vakare, tačiau išskrendi ryte, kartais logiška grąžinti automobilį skrydžio išvakarėse, o į oro uostą važiuoti kitu būdu.

Taip pat turėkite omenyje, kad be autonuomos kainos, jums kainuos ir benzinas (jo kainos pasaulyje labai skiriasi – pasidomėkite, kiek kainuos vietoje) ir keliai (jeigu jie mokami) bei parkavimas (daugelyje turtingesnių šalių gerokai brangesnis nei Lietuvoje). Be to, autonuomos agentūroje reikės sumokėti nemažą užstatą. Jį gali imti grynais (pvz. taip ėmė Lvive – 600 eurų, Libane – 100 dolerių), tačiau Vakarų šalyse dažniausiai tiesiog rezervuoja mokėjimo kortelėje ir grynais imti net atsisako. Dažnai netinka net debetinė kortelė: reikia kreditinės. Bet kuriuo atveju, privalote tiek pinigų turėti (grynais ar kortelėje, priklausomai nuo šalies). Grąžinus automobilį, jei neapdaužytas, užstatas grąžinamas. Man yra buvę problemų, kai nebuvo pinigų užstatui vairuotojo kreditinėje kortelėje (nors buvo kitų žmonių kortelėse, arba vairuotojo debetinėje kortelėje, arba turėjome grynais).

Kas įskaičiuota į autonuomos kainą ir kaip nepermokėti?

Vienintelis dalykas, įskaičiuotas į autonuomos kainą visur – pats automobilis nustatytam skaičiui parų. Dėl viso kito reikia skaityti sutarties sąlygas (prieš nuomojantis ta informacija pateikiama ir internete). Štai kas būna arba įskaičiuota į kainą, arba ne. Dažnai autonuomos darbuotojai šiuos dalykus primygtinai siūlo įsigyti už priemoką. Vertinkite kritiškai, klauskite savęs, ar jums to reikia ir jei ne – nepirkite.

1.Benzinas. Dažniausia praktika – automobilis išnuomojamas su pilnu baku ir turi būti grąžinamas su pilnu baku. Šitaip – geriausia nuomininkui (tik reikia nepamiršti pripilti kuro – antraip autonuomos kompanija jo pripils skaičiuodama savo kainą, kuri gali skirtis kartais). Antras variantas – automobilis išnuomojamas su nepilnu baku ir turi būti grąžintas su tiek pat kuro bale (tai mažiau patogu, nes gana sunku tiksliai atitaikyti). Pastaruoju metu atsirado dar viena, kiek “apgavikiška” alternatyva: automobilis išnuomojamas su pilnu baku (jūs privalomai “nuperkate” visą baką) ir grąžinamas su tuščiu. Tačiau su tuščiu baku grąžinti nepavyks: labai sunku atitaikyti, be to, net kai automobilio matuokliai rodo, kad benzinas baigėsi, jo iš tikro dar yra daug. Šitaip autonuomos kompanija išloš. Ką jau kalbėti, jeigu nuomositės trumpam laikui ir iš viso nespėsite išvažinėti bako.

2.Kilometražas (mileage). Daugelyje autonuomos kompanijų jis neribojamas – gali nuomotu automobiliu važiuoti kad ir 1000 km per dieną. Tačiau kai kur jis ribojamas, ir smarkiai: pvz. tik 150 km per dieną, o už kiekvieną papildomą kilometrą – nemažas mokestis (net jei kokie 0,2 euro ir atrodo nedaug, jei kilometražą viršysite 100 km – jau bus 20 eurų). Automobilių su tokiais apribojimais nesinuomoju beveik niekada: tai apsimokėtų tik jei važinėtumėte vien mieste. Turėkite omenyje, kad nors, tarkime, atstumas, kurį nuvažiuosite, žemėlapyje atrodys 200 km, realybėje jis bus didesnis, nes juk dar kažkur užsuksite, važinėsite po miestus ir t.t. – todėl čia lengva “pasimauti” ir paskui gauti didelę sąskaitą.

3.Papildomas vairuotojas. Jį reikia užregistruoti, antraip turėsite teisę vairuoti tik jūs vienas. Jei už automobilį mokama kortele, tai vairuoti teisę turės tik tas žmogus, kieno kortele apmokėta.

4.Teisė važiuoti į kitas šalis. Kartais automobiliu galima važiuoti į gretimas valstybės. Tai gana dažna Europos Sąjungoje (leidžiama važiuoti į kitas ES šalis). Tačiau kitur dažniausiai tai draudžiama, arba reikalauja priemokos. Pavyzdžiui, kai norėjome iš Kroatijos važiuoti į Albaniją, būtų reikėję primokėti net ~250 eurų – pasirinkome verčiau lankytis Bosnijoje, kur priemokos nereikėjo. Skaitykite autonuomos sąlygas – deja, iš jų ne viską sužinosite. Tuo Kroatijos atveju mus netgi autonuomos darbuotojas el. paštu patikino, kad galima važiuoti į Albaniją be priemokos – o vietoje paaiškėjo, kad ne. Beje, kai kur agentūros draudžia net važiuoti į kai kurias savo šalies dalis, ypač jei ten yra konfliktai (pvz. graikų Kipro agentūros – į turkų Kiprą).

Daugiaaukštės liftinės automobilių aikštelės - vienas Lietuvoje nesamų dalykų su kuriais gali tekti susidurti vairuojant užsienyje

Daugiaaukštės liftinės automobilių aikštelės – vienas Lietuvoje nesamų dalykų su kuriais gali tekti susidurti vairuojant užsienyje

Draudimas – ar verta pirkti?

Draudimas – viena vietų, kur autonuomos kompanijos pelnosi labiausiai.

Kai nuomavausi automobilį pirmus kartus to gerai nesuprasdavau, tačiau draudimas į autonuomos kainą įeina beveik visada (netgi nieko neperkant). Tai, ką, tikėtina, siūlys, netgi primygtinai bruks, autonuomos agentūra, bus tik papildomas draudimas.

Tačiau net ir nieko neprimokėjęs vis viena dažniausiai būsi neblogai apsaugotas – net ir jei automobilis bus sugadintas nebepataisomai, tu neturėsi padengti visos jo kainos. Sudaužęs ar praradęs automobilį turėsi sumokėti tik išskaitą (frančizę) – kuri, priklausomai nuo vietos ir automobilio vertės, gali būti keli šimtai eurų (jei automobilis labai brangus – virš tūkstančio: skaitykite sutartį).

Nusipirkęs papildomą draudimą, teoriškai neturėtum mokėti net ir tos išskaitos, arba rizikuoti mažesne suma.

Avarija su nuomotu automobiliu Gruzijoje

Avarija su nuomotu automobiliu Gruzijoje. Nesvarbu, ar pirkote draudimą, ar ne, tokiu atveju reikia pranešti ne tik policijai, o ir autonuomos agentūrai. Jei automobilis bus sugadintas taip, kad nevažiuos, jums jį pakeis nauju

Teoriškai. Praktiškai tai neveikia, nes net perkant papildomą draudimą yra didžiulis sąrašas nedraudiminių įvykių. Čia nekalbu apie savaime suprantamus – pvz., kad draudimas negalios, jei vairuosite girtas. Autonuomos draudimai (nesvarbu, pirkti papildomai ar ne) dažniausiai negalioja ir, tarkime, jei nuvarysite mašiną į plovyklą, vešite ką nors autostopu, kelsitės keltu. Dar svarbiau: jie negalioja padangų pradūrimams, stiklo dūžiams (t.y. tiems pažeidimams, kurie atsitinka dažniausiai). Štai Australijoje apsidaužė automobilio stogas. Autonuomos agentūros įkalbinėjimu buvome įsigiję patį brangiausią draudimą, tačiau, pasirodo, stogo pažeidimai į jį neįėjo ir teko viską dengti iš savo kišenės!

Nuo to laiko autonuomų papildomų draudimų niekada neperku, o ir prieš tai jais abejojau. Nereikia būti geru matematiku, kad suprastum, kodėl: dažnas toks atvejis, kad, tarkime, maksimalūs nuostoliai, kuriuos teks padengti net nenusipirkus papildomo draudimo, yra 300 eurų (t.y. rizikuojate tik šia suma), o papildomas draudimas kainuotų kokius 100 ar 150 eurų. Reiškia, jeigu tikimybė pakliūti į avariją per kelias autonuomos dienas ar savaites mažesnė nei 30 ar 50 proc., draudimo visiškai neapsimoka pirkti (ir nemanau, kad yra tokių prastų vairuotojų, kuriems tikimybė sudaužyti automobilį – 30 proc. per savaitę). Negi mokėtumėte Lietuvoje po 100 eurų per savaitę tam, kad sumažinti draudimo išskaitą nuo 300 eurų iki 0, ir tai dar daugelio įvykių draudimas nė nedengtų? Tai nemokėkite ir užsienyje.

Ištrauka iš autonuomos taisyklių. Sukta kalba čia parašyta, kad, tarkime, Renault Clio draudimas autonuomą pabrangins 20 USD per dieną. Tačiau net ir apsidraudęs padaręs avariją mokėsi iki 900 USD išskaitą. O jei neapsidrausi, maksimali suma bus 1800 USD išskaitą. Reiškia, net ir nusipirkęs draudimą daugelį įprastų avarijų (apibraižymų, aplankstymų) pilnai dengsi iš savo kišenės, o draudimas padėtų nebent labai rimtos avarijos atveju - bet tada tiesiog vietoje 1800 USD vis tiek sumokėtum 900 USD. Ar dėl tokios mažos tikimybės apsimoka mokėti 140 USD už savaitę autonuomos?

Ištrauka iš autonuomos taisyklių (“Europcar”, Argentina). Sukta kalba čia parašyta, kad, tarkime, Renault Clio autonuomą draudimas pabrangins 20 USD per dieną (t.y. savaitės autonuomą – 140 USD). Tačiau net ir apsidraudęs padaręs avariją mokėsi iki 900 USD išskaitą. O jei neapsidrausi, maksimali suma bus 1800 USD. Reiškia, net ir apsidraudęs visų eilinių avarijų (apibraižymų, aplankstymų) žalą pilnai dengsi iš savo kišenės, o draudimas prisidėtų nebent labai rimtos avarijos atveju – bet tada tiesiog vietoje 1800 USD sumokėtum 900 USD. Ar dėl tokios mažos tikimybės apsimoka mokėti 140 USD už savaitę autonuomos?

Jei visgi norite apsidrausti ir nenorite permokėti, yra alternatyvų. Viena geriausių – kitų (neautonuomos) kompanijų siūlomi draudimai. Jie perkami internete, jie gerokai pigesni ir, be to, ten kur kas mažiau nedraudiminių įvykių. Pavyzdys: Worldwide Travel Insurance. Galite mokėti tiek už konkrečias kelionės dienas, tiek už visus metus (tai dengs visas jūsų autonuomas tais metais ir kainuos iki 100 eurų). Apsidraudėme visiems metams ir patekome į autoįvykį su nuomotu automobiliu Paragvajuje. Autonuomos kompanija nurašė 450 eurų, iš jų Worldwide Travel Insurance grąžino 444 eurus.

Taip pat pažiūrėkite, ar autonuomos draudimas neįeina į jūsų kredito kortelės teikiamą draudimą.

Kada ir iš kokios agentūros nuomotis automobilį?

Vienas dažniausių klausimų, iškylančių pradedantiesiems automobilio nuomininkams – ar verta ieškotis automobilio vietoje, ar iš anksto užsakyti internetu?

Dažniausiai – internetu. Ypač jei jūs norite automobilio visam kelionės laikui ir vis viena planuojate nuomotis jį iš karto tik atskridę, oro uoste. Arba nenorite gaišti laiko paieškai vietoje. Sutaupyti nuomojantis automobilį vietoje tokiais atvejais sudėtinga (maža tikimybė, kad būtent kur užeisite, bus pigiau), užtat permokėti – lengva. Todėl net ir į tas keliones, kur viešbučių rezervacijų neturiu jokių, automobilį dažniausiai rezervuoju iš anksto. Paprastai autonuomos nereikia net iš anksto apmokėti ir galima bet kada rezervaciją atšaukti – tad niekuo nerizikuojate. Jeigu rezervacija atšaukiama, net ir atlikę užsakymą, galite toliau sekti autonuomos kainas toms datoms: kartais būna, kad kainos krenta. Jei taip atsitiktų, galite pirminį užsakymą atšaukti ir užsakyti iš naujo naujomis kainomis.

Geriausia naudotis ne pačių autonuomos agentūrų svetainėmis (kur rodomi tik tos vienos agentūros automobiliai), o tokiomis svetainėmis, kurios lygina skirtingų nuomos agentūrų pasiūlymus atitinkamame mieste – taip iš karto matysite geriausius (pvz. Skyscanner.com). Tiesa, daugelis tokių svetainių lygina tik tarptautinių agentūrų padalinių pasiūlymus.

Automobilio rinkimasis tinklapyje

Automobilio rinkimasis tarpininko tinklapyje – skirtingų autonuomos kompanijų automobiliai palyginami vienas su kitu pagal vieną tvarką

Apskritai, autonuomos kompanijos būna dviejų rūšių: “tarptautinės” (garsūs prekių ženklai: “Avis”, “Hertz”, “Budget”, “Sixt”, “Dollar”) ir vietinės (kurios veikia tik viename mieste ar vienoje šalyje). Iš tikrųjų, skirtumas tarp jų mažesnis, nei galima tikėtis: mat “tarptautinės” kompanijos iš tikrųjų irgi dažniausiai yra vietinės, tiesiog nusipirkusios teisę naudoti tą prekės ženklą. Tiesa, kartu su prekės ženklu jos gauna ir tam tikrą atsakomybę, privalo laikytis tam tikros tvarkos. Bet vis viena, tarkime, aptarnavimo kokybė “Avis” JAV ir “Avis” Maltoje gali skirtis kaip diena ir naktis. Štai išsinuomavęs “Avis” Maltoje ir nuvykęs į vietą sužinojau, kad biuras persikėlė – bet niekas to nepranešė. Gerai, kad dar buvo likus valanda darbo laiko ir spėjome į naują vietą nuvažiuoti autobusu.

Autonuomos langeliai oro uoste būna vos išėjus iš bagažo atsiėmimo. Tiesa, čia langelius turi dažnai tik tarptautinės autonuomos įmonės, ir tai ne visos. Kai kurios čia pat ir nuomoja automobilį, išsinuomojus pas kitas iki aikštelės nuo oro uosto priveža autobusas arba automobilius pagal sutarimą į oro uostą aveža vairuotojai (yra buvę, kad ir neatvežė)

Autonuomos langeliai oro uoste būna vos išėjus iš bagažo atsiėmimo. Tiesa, čia langelius turi dažnai tik tarptautinės autonuomos įmonės, ir tai ne visos. Kai kurios čia pat ir nuomoja automobilį, išsinuomojus pas kitas iki aikštelės nuo oro uosto priveža autobusas arba automobilius pagal sutarimą į oro uostą atveža vairuotojai (yra buvę, kad ir neatvežė)

Jei nuomositės iš tarptautinių kompanijų, bent vienas pliusas garantuotas – galėsite naudotis jų moderniomis svetainėmis, užsisakyti internetu automatiškai. Iš vietos agentūrų net jei užsisakinėsite internetu greičiausiai teks klausti el. paštu kainų ir pan. Yra miestų, kur internetu automobilį sunkiai išsinuomosite – pvz. Kazachijoje.

Kitas dalykas – tarptautinių agentūrų mašinos kartais būna naujesnės, mažiau aptrankytos nei vietinių – nes apynaujė mašina yra tarptautinių tinklų reikalavimas norintiems naudoti jų vardą. Tai ir pliusas – tikriausiai bus techniškai tvarkinga (su “vietinėm” agentūrom mums yra buvę ir kad nedega lempa, neveikia klaksonas ir pan.). Bet ir minusas. Apdaužius tokią mašiną, neabejotinai iš jūsų reikalaus kompensacijos. Tuo tarpu ne kartą esame šiek tiek pažeidę senas, aptrankytas mašinas – niekas nė nepastebėjo, nes tie bamperiai ir šiaip buvo pažeisti, kaip tokie pažymėti sutartyje.

Šio automobilio Balyje visi be išimties bamperiai buvo apdaužyti. Sunku kitaip, kai Balyje tokie keliai. Į duobę įvažiavome ir mes bei apdaužėme papildomai. Tačiau grąžinant automobilį niekas nieko nesiskundė.

Šio automobilio Balyje visi be išimties bamperiai buvo apdaužyti. Sunku kitaip, kai Balyje tokie keliai. Į duobę įvažiavome ir mes bei apdaužėme papildomai. Tačiau grąžinant automobilį niekas nieko nesiskundė.

Kur nuomotis ir kur grąžinti automobilį?

Prieš įrašydami, iš kur automobilį pasiimsite, ir kur grąžinsite, pagalvokite. Pasiimti ne iš oro uosto ir grąžinti ne oro uoste dažniausiai yra pigiau (nes oro uostas taiko papildomus mokesčius) – todėl jei kelionės pradžioje ir pabaigoje šiaip ar taip ketinate apžiūrėti miestą, į kurį atskrendate, gal geriausia automobilį pasiimti ne oro uoste, o kitą dieną pačiame mieste. Tiesa, daugeliu atveju paėmimas oro uoste kainuoja tik kokiais 10-20% brangiau, tad taupant laiką gali vertėti ir netaupyti pinigų. Yra išimčių: pvz. atsiimant automobilį Niujorko oro uoste nuoma mums būtų buvusi daugiau nei dvigubai brangesnė, nei atsiimant Naujajame Džersyje (Niujorko priemiestyje).

Dažnai keliautojus vilioja galimybė pasiimti automobilį vienoje vietoje (į kur atskrendi), o grąžinti kitoje (ir iš ten išskristi): juk netektų važiuoti dukart tuo pačiu keliu. Daugelis didesnių nuomos kompanijų tokią galimybę siūlo, tik, deja, ji dažniausiai – labai brangi, gali autonuomos kainą net padvigubinti. Todėl paprastai verta automobilį paimti ir grąžinti ten pat, o, kad nevažiuotumėte tuo pačiu keliu du kartus, kelionės maršrutą suplanuokite ratu, panašiai kaip mūsų kelionė į Australiją. Tokiu atveju neretai sutaupysite ir skrydžiams lėktuvu.

Mūsų kelionės po Australiją ratas.

Tailande nuomojantis virš savaitės autonuomos agentūra priemokos už grąžinimą kitur neėmė, tad nuvažiavome tokį maršrutą iš Patajos į Čiang Majų

Tailande nuomojantis virš savaitės autonuomos agentūra priemokos už grąžinimą kitur neėmė, tad nuvažiavome tokį maršrutą iš Patajos į Čiang Majų

Kokį automobilį nuomotis?

Kokį automobilį nuomotis – asmeninis pasirinkimas, bet, kai keliaujame dviese, beveik visada nuomojamės pigiausią įmanomą automobilį. Dviems žmonėms to pilnai pakanka, o su maža mašina lengviau manevruoti, parkuoti, ji eikvoja mažiau benzino.

Be to, net ir susimokėjus už pigesnį automobilį, nuomos kompanijos dažnai vis tiek duoda brangesnį/didesnį (už mažesnnio automobilio kainą). Taip atsitinka, kai visi pigiausi automobiliai būna išnuomoti – ir tai būna dažnai, mat autonuomos kompanijos neišima iš prekybos pigiausių automobilių netgi kai jų nebeturi. Todėl mums taip “pasiseka” beveik kas antrą kartą nuomojantis automobilį. Esame netgi už pigiausio hečbeko kainą gavę visai nemažą sedaną (tąsyk buvo išnuomoti net keleto pigiausių klasių automobiliai – ne tik mūsų pasirinktos, bet ir kelių tarpinių).

Jei keliaujate keturiese ar juoba penkiese, galite imti kažkiek didesnį automobilį, bet nepersistenkite: beveik visi nuomojami automobiliai – nauji, o šiais laikais ir gana kompaktiškų mašinų salono ir bagažinės talpa – didelė.

Nesijaudinkite, išsinuomavę mažiausią automobilį Smarto greičiausiai negausite

Nesijaudinkite, išsinuomavę pigiausią automobilį Smarto greičiausiai negausite. Pigiausi būna kiek didesni, o štai už šį Smartą Sardinijoje kaip tik teko kiek primokėti.

Be to, reikia žinoti, kad autonuomos kaina gerėjant automobiliui auga labai sparčiai. Už didelį sedaną greičiausiai sumokėsite tris ar keturis kartus brangiau, nei už mažą hečbeką – taigi, dažnai keturiems žmonėms net labiau apsimokėtų nuomotis du mažus automobilius, nei vieną didelį.

Viena išimtis, kada galite norėti nuomotis ne pigiausią automobilį – visureigis. Pasidomėkite, kokie keliai vietoje, į kurią vyksite ir, jeigu prasti, galite rinktis visureigį. Tiesa, turėkite omeny, kad dažniausiai į jokį nuomojamų visureigių draudimą neįeina joks važiavimas bekele ar net negrįstais kaimo keliais – taigi, jei ten važiuosite, vis viena rizikuosite. Kita išimtis – jei turite labai daug bagažo.

Esame važiavę ir taip - bet, kadangi tik iki viešbučio, tai nieko tokio

Kartą, kai vežėmės itin daug bagažo (nes apsipirkinėjome kur pigiau), esame važiavę ir taip – bet, kadangi tik iki viešbučio, tai nieko tokio, vis tiek ėmėme mažiausią automobilį. Tačiau jei reiktų važiuoti didesnį atstumą vertėtų elgtis kitaip

Dar viena “ypatinga automobilių rūšis” – kemperis, tačiau jie jau verti atskiro straipsnio. Kitas dalykas – mikroautobusas (jei keliaujate, tarkime, septyniese). Pastaruosius, tiesa, gausite ne visur (pvz. mums Peru nepavyko gauti).

Taip pat, keletas patogumų yra ne visuose automobiliuose. Nors Šiaurės Amerikoje, Pietų Amerikoje ar Okeanijoje visi automobiliai nuomojami tik su automatine pavarų dėže, Europoje tai dar nėra įprasta (už tokį automobilį dažnai reikia primokėti). Ne visur dar yra ir oro kondicionierius – ar reikia, rinkitės pagal klimatą, metų laiką ir asmeninius poreikius.

Kai kur nuomojami ypatingi, įdomesni automobiliai. Pvz. Barbadose įprastas kėbulo tipas 'moka' - kiekviena autonuomos agentūra tokius turi (su stogu, tačiau be durų)

Kai kur nuomojami ypatingi, įdomesni automobiliai. Pvz. Barbadose įprastas kėbulo tipas ‘moka’ – kiekviena autonuomos agentūra tokius turi (su stogu, tačiau be durų)

Kas gali išsinuomoti automobilį? (teisės, amžius)

Norint išsinuomoti automobilį, daugelyje šalių pakanka turėti įprastas lietuviškas teises. Kai kuriose šalyse papildomai reikalaujama tarptautinio vairuotojo pažymėjimo.

Papildomai kai kurios autonuomos agentūros reikalauja, kad vairuotojas turėtų tam tikrą vairavimo stažą (1-3 metus), ir/arba būtų tam tikro amžiaus (pvz. 21 ar 23), ir/arba iki tam tikro amžiaus automobilius nuomoja brangiau (amžiaus riba gali būti ir 21, ir 30 metų).

Tas “brangiau” gali būti net ir dvigubai brangiau – dėl šios priežasties netgi atidėjome kelionę į Australiją, kol mano žmonai sukaks 25 (amžiaus riba, iki kurios autonuoma ten brangesnė). Rasti, kas papildomų mokesčių netaiko, kartais galima (šalyse, kur nuomotojų daug), bet tai užtrunka, nebeišeina tiesiog pasižiūrėti kainų palyginimo, reikia analizuoti ir sąlygas.

Baimės: didžiausi vairavimo iššūkiai užsienyje

Dažniausia baimė, kurias girdėjau žmonėms aiškinantis, kodėl jie nesinuomoja automobilio – baimė, kad vairavimo sąlygos bus sunkios: prasti keliai, didelis eismas…

Aišku, kiekvienas žmogus skirtingas: jei vairuoti nemėgstate ir Lietuvoje, jums tai – stresas, galbūt autonuoma – ne jums.

Tačiau visiems kitiems bijoti sudėtingų eismo sąlygų nereikia. Pagalvokite: milijonai vietinių kasdien tokiomis sąlygomis vairuoja. Kuo jūs kitoks, kad negalite? Tikrai priprasite. Svarbu atsipalaiduoti.

Tiesa, jeigu šalyje jūsų laukia naujo tipo “vairavimo iššūkis”, galite pamėginti pirmą kartą keliaudami į tokią šalį išsinuomoti automobilį trumpesniam laikui, vairuoti atsargiai.

Pagrindiniai vairavimo iššūkiai su kuriais tenka susidurti užsienyje ir kurių nėra Lietuvoje:
*Kalnų keliai (vingiuoti, siauri).
*Didelis eismas, platesni prospektai (didmiesčiuose). Būdinga visiems miestams, kuriuose 1 mln. ir daugiau gyventojų.
*Masiškai nepaisantys kelių eismo taisyklių vairuotojai (lendantys be eilės, važiuojantys per raudoną signalą ir t.t.). Būdinga pietų Azijai, Artimiesiems Rytams, Afrikai, Albanijai.
*Kairiapusis eismas. Būdinga Jungtinei Karalystei ir buvusioms jos kolonijoms (išskyrus JAV ir Kanadą), Japonijai, Tailandui.
*Prasti keliai (duobėti, negrįsti). Būdinga skurdžioms šalims (ypač jei dar ir retai gyvenamos).

Albanijoje susideda kelios vairavimo blogybės - daug kalnų kelių, keliai prasti ir vairuotojai nepaiso kelių eismo taisyklių

Albanijoje susideda kelios vairavimo blogybės – daug kalnų kelių, keliai prasti ir vairuotojai nepaiso kelių eismo taisyklių.

Taip pat nuomojantis automobilį gali tekti nustebti ir dėl vairavimo ypatumų: ne visi vairuojami vienodai. Ypač dar prieš išvažiuodami pasiaiškinkite, kaip įjungti variklį (jei jums duoda užvestą automobilį), atbulinį bėgį, rankinį stabdį, lempas, valytuvus, atidaryti degalų baką, kapotą. Ne kartą pamiršome to pasiklausti – atrodo, jau tiek automobilių vairavome… O paskui teko gaišti laiką aiškinantis, kaip tą padaryti, kai prireikė, nes yra labai ypatingų variantų.

Beje, jei visai nenorite vairuoti pats – galite išsinuomoti automobilį su vairuotoju. Pigiose šalyse (kuriose autonuoma brangi) tai – nedaug brangiau, nei automobilis be vairuotojo. Tiesa, būsite mažiau laisvas: bus daugiau laiko ribojimų, vietos ribojimų, didesnė apgavysčių tikimybė. Automobilį su vairuotoju galite “išsinuomoti” ir tiesiog gatvėje susistabdę taksi ir paprašę vežti visą dieną (tik derėkitės).

Apgavystės autonuomoje: “Apdaužėte automobilį, mokėkite”

Automobilių nuomotojai – ne taksistai, ir apgaudinėja rečiau. Deja, apgavysčių vis tiek pasitaiko. Kadangi taksi nevažinėju, tikriausiai didžiausius nuostolius nuo apgavikų esu patyręs būtent autonuomose.

Kai kurios apgavystės – tai tiesiog įpiršimas papildomų paslaugų, kurių jums nereikia. Brangaus ir abejotino draudimo (žr. aukščiau) ar viso benzino bako nusipirkimo (irgi žr. aukščiau) ar GPS (šiais laikais paprasta parsisiųsti jį į telefoną).

Dažniausia rimtesnė apgavystė – jums išnuomoja jau apdaužytą automobilį, o grąžinant kaltina, jog apdaužėte jūs, prašo susimokėti. Daugelis nesiginčija, ypač jei grąžina automobilį likus mažai laiko iki skrydžio. Taip, pavyzdžiui, Libane iš mūsų paėmė 50 dolerių. Panašiu atveju Sirijoje pasakėme kviesiantys policiją – tada nuomotojai “atsikabino”. Taip siūlyčiau elgtis ir jums.

Tačiau apskritai geriausia tokioms apgavystėms užbėgti už akių dar imant automobilį iš autonuomos. Filmuokite, kaip kartu su autonuomos darbuotoju apžiūrinėjate automobilį, ir fotografuokite. Nuo tada, kai ėmiau tai daryti, manęs nė karto nė nebandė taip apgauti – jau daug metų. Nes matydami, kad viskas fiksuojama, autonuomos darbuotojai supranta, kad jokio ginčo jie nelaimės, nes bus užfiksuota, kad automobilis jau buvo apdaužytas – todėl nė nebando apgaudinėti.

Automobilio apfotografavimas atsiėmimo metu

Automobilio apfotografavimas atsiėmimo metu

Nuomojantis nufotografuotas apibraižymas

Nuomojantis nufotografuotas apibraižymas. Verta tiek nufotografuoti automobilį iš toliau, tiek kiekvieną rastą apibraižymą iš arčiau (kaip čia) – nes nuotraukoje iš toliau gali jo gerai nesimatyti (ypač prietemoje ir/ar jei fotografuojama mobiliuoju telefonu)

Be to, daugelyje autonuomų nuomojantis jums duos blanką, ant kurio sužymėti iki automobilio išnuomavimo jums buvę pažeidimai. Jeigu nors menkiausias pažeidimas nepažymėtas – būtinai reikalaukite, kad būtų pažymėtas, o jei nuomos darbuotojas nelydės jūsų iki automobilio – jį pakvieskite vėl. Apžiūrėkite ir ratus (būtent už ratlankio įlenkimą paėmė iš mūsų pinigus Libane), stogą, visus stiklus (ar nėra kokios akmenuko sukeltos įdaužos), veidrodėlius. Kiek pastebėjau, dažniausiai bent dalis pažeidimų tuose lapuose nebūna pažymėti – jei nereikalaučiau pažymėti, tikėtina, grąžinant automobilį “kabinėtųsi”.

Atsiimdami automobilį autonuomoje prašome, kad darbuotojas pažymėtų pažeidimus ant blanko

Atsiimdami automobilį autonuomoje prašome, kad darbuotojas pažymėtų pažeidimus ant blanko. Kartu padarau ir nuotraukas, kad matytųsi automobilio būklė atsiėmimo metu (kad atsiėmimo metu, įrodo darbuotojo buvimas). Jungtinė Karalystė.

Beje, iš to, kad dauguma nuomojamų automobilių – gana smarkiai apibraižyti ar aplankstyti, galima suprasti dar vieną autonuomos apgavystę. Tie, kurie “iš tikro” apdaužo automobilius, irgi apgaudinėjami: iš jų paimami pinigai už remontą, kai iš tikro automobilis neremontuojamas. Už to paties bamperio keitimą gali būti surenkami pinigai iš trijų ar daugiau jį aplanksčiusių nuomininkų… Deja, šito išvengti jau sunkiau, nes juk neliksi stebėti, kaip autonuoma remontuoja mašiną.

Kartais būna, kad apgavystę pamatote jau grįžę namo – nuo jūsų kortelės autonuoma tiesiog nurašo pinigus. Tokiu atveju drąsiai skųskitės bankui, išdavusiam kortelę. Po kelionės verta tikrinti kortelės sąskaitą dažniau, nes panašių apgaulingų nurašymų gali būti ne tik autonuomoje.

Net jei pateksite į tikrą autoavariją tai nereiškia, kad visa tai, ko iš jūsų reikalaus autonuoma žalai padengti, bus pagrįsta: autonuoma už mažus pažeidimus gali reikalauti didelių sumų, “pamiršti” apie jūsų nusipirktą draudimą ir pan. Po avarijos ramiai apžiūrėkite, kokia žala, paskaitykite sutartį, kiek turėtumėte mokėti – ir eikite grąžinti apdaužyto automobilio pasiruošę.

Po autoįvykio Paragvajuje už sulaužytą priekinį bamperį iš mūsų iš pradžių autonuomoje reikalavo primokėti papildomai - neva bamperio pakeitimas kainuos 1000 eurų, o užstatas tik 450 eurų. Laimė, buvome paskaitę sutartį ir žinojome, kad frančizė yra 450 eurų ir iš mūsų negali reikalauti daugiau. Vėliau ir pastarąją sumą atgavome iš draudimo.

Po autoįvykio Paragvajuje už sulaužytą priekinį bamperį iš mūsų iš pradžių autonuomoje reikalavo primokėti papildomai – neva remontas kainuos 1000 eurų, o užstatas tik 450 eurų. Laimė, buvome paskaitę sutartį ir žinojome, kad frančizė yra 450 eurų ir iš mūsų negali reikalauti daugiau. Vėliau ir pastarąją sumą atgavome iš draudimo.

Alternatyvos automobilių nuomai

Kaip keliauti nepriklausomai nesinuomojant automobilio? Pagrindinės alternatyvos ir jų pliusai bei minusai, lyginant su automobilio nuoma be vairuotojo:

Kelionės būdas Pliusai Minusai
Viešasis transportas Pigiau (tik pigiose šalyse ar keliaujant vienam), pajunti daugiau vietinės dvasios Nemiestuose užtrunka ilgiau (laukimas, derinimasis prie grafikų, lėtesnis važiavimas), pamatai mažiau, brangiau (brangiose šalyse ir keliaujant keliese)
Automobilis su vairuotoju / taksi Brangiau (ypač brangiose šalyse) Bus visokių ribojimų: vairuotojui reikės nakvynės, gali atsisakyti kažkur vežti ir t.t.
Autostopas Pigiau/nemokamai, galima pabendrauti su vietiniais Susigaišta daug laiko
Nuosavas automobilis Nereikia mokėti už autonuomą (tik benziną, kelius) Ilgai užtrunka nuvažiuoti iki šalies, po kurią keliausite, ir daug kainuoja (benzinas). Logiška tik į netolimas šalis
Šalyse, tokiose kaip Kazachija (nuotraukoje) gausu taksistų senais automobiliais, kurie už sąlyginai prieinamą kainą pasiryžę klientus vežioti ilgiau (jei susiderėsite)

Šalyse, tokiose kaip Kazachija (nuotraukoje) gausu taksistų senais automobiliais, kurie už sąlyginai prieinamą kainą pasiryžę klientus vežioti ilgiau (jei susiderėsite)

Tačiau man asmeniškai autonuomos pliusai dažniausiai nusveria minusus.

Straipsnio temos: , , , , , , , , , , , ,

    10 komentarai

  1. Ar tikrai Jūsų minimas (aprašytas) tarptautinis vairuotojo pažymėjimas yra pažymėjimas? Kiek teko domėtis tai yra tiesiog vairuotojo teisių patvirtintas vertimas.

    • Tiesa kažkur per vidurį.

      Tas dokumentas oficialiai vadinasi Tarptautinis vairuotojo pažymėjimas (angl. “International driving permit”, tad galima versti ir “Tarptautinis leidimas vairuoti”). Jis turi konkrečią formą, konkrečias kalbas, kuriomis yra surašytas, konkrečią informaciją, kuri ten parašyta. Jis yra išduodamas ne šiaip sau, o remiantis tarptautine daugybės šalių pasirašyta sutartimi – taigi, tai nėra eilinis bet kokio vertėjo padarytas vertimas (nors yra šalių, kur vietoje šio pažymėjimo gali tikti ir vertimas į vietinę kalbą).

      Tačiau Tarptautinį vairuotojo pažymėjimą gali gauti tik jau turėdamas teises. Tarptautiniam pažymėjimui nereikia laikyti egzamino – pakanka parodyti turimas teises. Ir Tarptautinis pažymėjimas teoriškai negalioja be įprastinių teisių (t.y. į šalis, kur reikia tarptautinio pažymėjimo, reikia vežtis abu pažymėjimus). Šiuo atžvilgiu, tarptautinis pažymėjimas veikia labiau kaip vertimas.

      Plačiau apie Tarptautinį vairuotojo pažymėjimą rašau čia: http://augustinas.net/tarptautinis-vairuotojo-pazymejimas-kas-ir-kaip-9991 .

  2. Atradau Jūsų tiklaraštį ir kiekvieną kartą su baltu pavydu skaitau apie keliones. Esate labai įdomus, turintis ką pasakyti žmogus. Labai džiaugiuosi už Jūs. kad gyvenate tokį gyvenimą apie kurį daugelis gali tik pasvajoti. Be abejo Jūs turbūt atsakytumėte tai nesvajokite, o gyvenkite, bet kaip žinia suaugęs žmogus dažnai atsimuša į savo paties susikurtų baimių ir abejonių sieną ir tuomet belieka tik svajoti ir stebėti tokius žmones kaip Jūs. Ačiū, kad esate.

  3. Labai išsamu, bet dar pridėčiau, kad automobilių nuomos kainos kinta, ir norint išsinuoimoti pigiau, reikėtų jas stebėti. Geriausios kainos dažniausiai būna likus 2-3 savaitėms iki kelionės, tiesa kalbu tik apie Europą, kitur nesu keliavusi nuomotu automobiliu. Patrauklų pasiūlymą galima rezervuoti, o atsiradus dar pigesniam variantui, jį galima atšaukti dažniausiai nemokamai, ir rezervuoti geresnį pasiūlymą. Dabar “gaudau” geriausią kainą Vienos oro uoste, ir vienas iš autonuomos brokerių netgi pasiūlė ne atšaukti rezervacija, o ją pakeisti, ir pakeičiau į pigesnį variantą. Mums dabar iki kelionės liko 2,5 savaites, draugas užsisakė automobilį ten pat prieš tris mėnesius, ir kaina buvo dvigubai didesnė. Tiesiog dauguma žmonių nežino ir gerokai permoka, rezervuoja mašiną ir nebesidomi kainomis toliau, o autonuomos džiaugiasi pelnu 🙂

    • Dėkui už gerą mintį! Papildžiau straipsnį sakiniais “Jeigu rezervacija atšaukiama, net ir atlikę užsakymą, galite toliau sekti autonuomos kainas toms datoms: kartais būna, kad kainos krenta. Jei taip atsitiktų, galite pirminį užsakymą atšaukti ir užsakyti iš naujo naujomis kainomis.”

      Su autonuoma dar nėra pavykę taip sutaupyti, bet esu taip sutaupęs su kruizu: irgi kainos krito.

  4. Sveiki, kiek žiūrėdavau anksčiau kad visur prašo kreditinių kurių neturime. Ar esate išsinuomavę ir be jų?

    • Daugelyje vietų iš tiesų nuomoja tik su kreditinėmis kortelėmis. Jų reikia, nes išsinuomavus blokuoja užstatą, kurį nurašytų, jei apdaužytumėte automobilį (jei grąžinate neapdaužytą, blokavimą nuima).

      Kai kuriose šalyse, kur kortelės dar retesnės, galima ir kitaip. Pvz. Ukrainoje ir Libane davėme užstatą grynais, grynais siūlė duoti užstatą ir Filipinuose.

      Galimybė nuomotis automobilį be kreditinės kortelės gali priklausyti ir nuo kompanijos. Taip pat kai kurios kompanijos gali leisti taip nuomotis tada, kai iš jų perki pilną draudimą (kas, kaip rašau straipsnyje, šiaip nelabai apsimoka).

      Bet, bendrai paėmus, galimybės išsinuomoti automobilį neturint kredito kortelės smarkiai sumažėja. Manau, jei norėsite taip keliauti ne kartą, verta pasidaryti kreditinę kortelę.

  5. Sveiki. Dėkoju už Jūsų išsamius ir įdomius straipsnius apie keliones. Norėjau paprašyti pasidalinti patirtimi nuomojant kemperį. Labai domina kas svarbiausia nuomojant tokį transportą Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.
    Iš anksto dėkoju už atsakymą.

    • Kviečiu paskaityti ir šį straipsnį apie keliones kemperiais – tai padės pasirinkti kemperio tipą ir kelionės būdą: Kelionė kemperiu – viskas, ką reikia žinoti

      Svarbūs momentai su kemperio nuoma Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje:

      -Aišku, svarbu kaina. Pigiau bus nesezonu. Mes išsinuomavom Australijos pietuose (Melburne) kemperį, kai ten buvo žiema, važiavom kur šilčiau.

      -Kai kuriose nuomose gali būti riboti kilometrai, o papildomi – labai brangūs. Reikia žiūrėti kiek planuojate nuvažiuoti ir pagal tai skaičiuotis, gal verta mokėti daugiau už neribotus, jei yra galimybė. Turėti omenyje, kad realybėje nuvažiuosite daugiau nei atrodo pagal žemėlapį.

      -Paprastai geriausia kemperį grąžinti ten, iš kur paėmei, kaip mes Melburne, antraip dažniausiai lauks didelė priemoka. Bet kartais galima gauti autonuoą į vieną pusę ir be jos, jeigu važiuoji priešinga kryptimi, nei daugelis (t.y. faktiškai padedi autonuomai ir “parveži” jų kemperį, pvz. jei daugelis važiuoja Sidnėjus-Alis Springsas, tai gal bus pigiau Alis Springsas-Sidnėjus). Bet čia jau reiktų skambinėti į konkrečias agentūras ir klausinėti, ar kažkokia kryptimi nėra pigiau – šiaip tokie pasiūlymai būna gana reti, esu jų matęs, bet pačiam niekada nepavyko pasinaudoti.

      -Naujojoj Zelandijoj gali būti ribojimų keltis keltu tarp salų – klauskite nuomoje (t.y. gali būti, kad kemperiu bus galima važiuoti tik po tą salą, kurioje jis išnuomotas). Jei bus ir važiuosite per abi salas, gali reikti jas aplankyti atskirai (t.y. nuomotis du kemperius, o persikelti pėstiems arba perskristi). Net jeigu ir leis keltis keltu, taip gali išeiti brangiau (dėl kelto bilietų kemperiui). Mes abiejose salose nuomavomės atskirus automobilius, taip išėjo geriau (po Naująją Zelandiją keliavome nuomotais automobiliais, ne kemperiais).

      -Papildomas draudimas dažniausiai neapsimoka – labai daug išimčių, bent jau mūsų nuomoje Australijoje. Skaitykite sąlygas. Apibraižėme kemperį vienoje vietoje – nors pirkome papildomą draudimą, liepė susimokėti, nes nedraudiminis įvykis. Ten pagal jų sąlygas buvo, kad pažeidimai stiklams, padangoms, veidrodėliams, viršui, dugnui ir t.t. neįeina – žodžiu daugelis dalykų, kuriuos yra daugiausiai šansų apdaužyti, neįeina į draudimą. Po to ir nustojome pirkti papildomą draudimą.

      Bet visa tai priklauso nuo konkrečios nuomos agentūros. Reikia klausti jų – kartais gali būti kur nors brangiau, bet, pvz. galiausiai išeina pigiau, nes neribotas kilometražas ar pan.

      Taip pat pasiskaitymui:
      Apie Australiją.
      Apie Naująją Zelandiją.

  6. Ačiū labai už informatyvų įrašą, tikrai daug naudingų patarimų

Komentuokite! Atsakysiu į visus jūsų klausimus!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *